Paard En Bewust Zijn

Training

Elk paard is anders. elk paard heeft ander behoeften en elk paard leert in zijn eigen tempo.  

Soms...

Soms komt het voor dat een eigenaar niet kan bieden wat het paard nodig heeft aan skills. Of dat de eigenaar geen tijd/ mogelijkheden heeft waarin hij het paard zelf kan trainen.

Jong

Wat ik vaak doe is een jong paard inrijden voor de eigenaar waarna hij er zelf verder mee kan, of een jong paard de basisbegrippen met mensen omgaan leren.

Probleem

"probleem" paarden neem ik in training om ze op een paardvriendelijke, duidelijke manier uit te leggen wat wij mensen van ze willen, zodat ze het respect en vertrouwen in mensen weer terug kunnen krijgen en fijne paarden worden om mee te werken.

Training

Training kan van alles zijn: van een paard die moeite heeft met de linker galop die ik een paar keer rijd om te voelen wat het probleem is zodat ik het na een paar keer weer aan de eigenaar over kan laten, tot een compleet groen paard uit het land plukken en er een veilig rijpaard van maken.  Ik betrek, waar mogelijk, graag de eigenaar in de training van het paard. Die moet het tenslotte na de training weer overnemen. 

ik heb veel ervaring met “probleem” paarden en jonge paarden. Meestal beginnen problemen al bij kleine signalen die paarden geven en die door eigenaars niet gezien of niet begrepen worden. Als daar niet op een correcte manier op wordt gereageerd, dan worden die signalen steeds groter en frequenter waarna het paard op een bepaald punt “probleemgedrag” gaat vertonen.  

Mijn focus

Filosofie

Als je geeft wat je paard nodig heeft kan je doen wat je wilt. Als je doet wat je wilt krijg je wat je nodig hebt. Een eigenaar kan als doel hebben vliegende wissels rijden. Als het paard niet fatsoenlijk heeft leren buigen zal het nooit vloeiend wissels springen. Ik ga terug naar de basis en kijk wat het paard nodig heeft zodat het ook in staat is jou te geven wat je wilt.

Basis

De basis is dat ik vanuit respect en vertrouwen met een paard samenwerk. Mijn eerste focus zal dus liggen op het winnen van respect en het verdienen van vertrouwen van het paard. Voordat ik het paard kan vragen voor mij te doen wat het toch al moeilijk vind.

Ontwikkeling

afhankelijk van het doel van de eigenaar train ik het paard in die richting. Wel begin ik bij het begin. Als iemand vliegende wissels wil rijden maar het paard kan niet normaal stilstaan bij het opstappen... dan begin ik daar.

Prakisch

Ik heb geen eigen stal en een paard bij mij stallen is dan ook niet mogelijk. Wel kan ik naar de locatie van het paard toe gaan en het paard daar trainen. Ik vraag 45 euro per sessie. een trainingssessie is gemiddeld een uur.