Algemene Info

Ik bied verschillende soorten begeleiding aan:

Privé en duo lessen, Workshops, Paarden in training en Paardencoaching

Ik werk graag met kleine groepjes. Mede omdat het kijken naar andere mensen vaak net zo leerzaam is als het werken met een paard zelf. 

Liefde en Respect

voor paard en mens zijn de basis van mijn werkwijze. Wil jij je band met je paard versterken en durf je hierbij naar jezelf te kijken? Dan wil ik samen met jou op onderzoek gaan.

Hoe

Ik kijk naar de interactie tussen jou en je paard. Wat gaat goed en waar kan het beter? Een paard is gewend om te reageren op veranderingen in de lichaamshouding en spierspanning van andere paarden. Vanuit deze ervaringen probeert je paard ook jouw houding te "lezen". Ik kan je helpen je bewust te worden van je lichaamstaal.

Stap één

Ik kijk naar de interactie tussen jou en je paard. Wat gaat goed en waar kan het beter? Je kan pas iets veranderen als je weet wat je doet. Stap één is voor mij dat ik jou leer zien wat je paard "zegt" en leer zien wat jij "zegt"met je lichaamstaal.

Wellicht volg je al een andere methode of werkwijze. Ik kijk zoveel mogelijk naar overeenkomsten binnen verschillende trainingswijzen. Ik heb ervaring met Moderne dressuur, Natural Horsemanship, Chris Irwin, Parelli, Emiel Voest, Monty Roberts, Klassieke dressuur en clickertraining. Ik kijk hierbij vooral hoe je paard reageert. Hierbij werk ik naar jouw voorkeur met bit, bitloos, zadel of barebackpad als dit voor je paard behulpzaam is.

Een paard kan alleen iets leren als het zich veilig voelt.

Bij het bepalen van je leerdoel, of waar jij aan wilt werken, is het paard waarmee je werkt altijd mijn uitgangspunt. Training voor scholing is een begrip vanuit de opleiding bij Chris Irwin. Je start met de mogelijkheden die het paard je aanbiedt. In mijn trainingsmethode zijn jouw hulpen afgestemd op wat het paard nodig heeft zodat het ook in staat is jou te geven wat je wilt.

Bij PaardEnBewustZijn laat ik je ervaren hoe paarden in korte tijd veranderen. Niet alleen in gedrag, maar vooral ook in de manier van bewegen. door op een andere manier met ze om te gaan. Op de pagina’s van de verschillende dingen die ik aanbied kun je lezen hoe ik werk  en wat de lessen van PaardEnBewustZijn zo bijzonder maakt