Theorie avonden

Over "Theorie"

JE HOEFT NIET GOED TE ZIJN OM TE BEGINNEN, JE MOET WEL BEGINNEN OM GOED TE KUNNEN WORDEN

Doel 

van de theorie avonden is leren snappen waarom je paard doet wat ie doet.  Tijdens de avond wordt de theorie van de verschillende oefeningen uitgelegd en wordt die meteen met mensen toegepast. Zo kun je op  een leuke en speelse manier leren hoe een paard de wereld bekijkt en hoe wij als mensen daar zo goed mogelijk mee om kunnen gaan.

Voor wie?

De theorie avonden zijn voor iedereen die meer wil weten over waarom een paard doet wat ie doet. Beginner of al jaren instructeur? Dat maakt niets uit. De logica en de hulpen worden stap voor stap uitgelegd en geoefend zodat iedereen aan het einde van de avond niet alleen weet wat hij van zijn paard vraagd maar ook hoe en waarom.

Hoe

 Via interactieve oefeningen met mensen ga je ontdekken dat je paard eigenlijk heel logisch reageert. Hij reageert gewoon biomechanisch op jouw lichaamstaal. Verander je je lichaamstaal of hulpen, dan verandert je paard ook. Ik doe dit op basis van mijn ervaring als Irwin insights/Chris Irwin trainer, Centered riding oefeningen en jaren ervaring als instructeur en trainer.

Leer je paard beter begrijpen

He je je altijd al afgevraagd waarom je hakken altijd omhoog schieten als je rijd? Is je paard niet te longeren? Heb je altijd al eens willen lange lijnen af wil je gewoon weten waarom je paard reageert zoals ie doet.

Nu Theorie avonden: elke avond een ander onderwerp om interactief mee aan de gang te gaan. Deze avonden zijn gezellig, informatief en actief. Niet 2 uur luisteren maar actief meedoen en je leidersschapskwaliteiten en kennis uitbreiden.  Van vliegende wissels op de grond kunnen springen tot doorzitten in draf, een halster omdoen bij een kopschuw paard of gymnasticeren op de grond. Alles komt aan bod. Zonder levende paarden. Ik ga graag in op vragen en help je een oplossing te vinden voor jou specifieke vraag.

13-9-2018. Lichaamstaal paard. Van oren tot staart wat zegt mijn paard? Inc informatie over ruggebruik, achterbeengebruik en waarom beweegt mijn paard zoals ie doet.

20-9-2018. teugels, touwen, longeerlijnen. Voor iedereen die met zachte hand met zijn paard wil werken. Te horen krijgt dat ie zijn handen niet stil kan houden. En wil leren hoe die verbinding tussen je handen en het hoofd van het paard nou eigelijk werkt. Western, engels maakt niet uit. Iedereen werkt met verbinding, zowel op de grond als onder het zadel/voor de kar.

11-10-2018 Longeren kun je leren. Lichaamstaal, zweepgebruik en live oefenen waarom je paard doet wat ie doet aan de longeerlijn. hulpteugels en lichaamsgebruik word als daar vragen over zijn ook behandeld. Vooral waarom die soms wel en soms juist niet behulpzaam zijn voor je paard.

18-10-2018 In hand paard leiden. Van halster omdoen tot jonge paarden leiden tot dressuuroefeningen in hand. Waar let je op. hoe gebruik je je lichaam en waarom doet je paard wat het doet. Nooit meer geplet worden tussen de wand en je paard. Nooit meer meegesleurd worden naar een grasspriet en veilig en verantwoord langs obstakels kunnen in hand.

26-10-2018 Verbeter je zit. Een avond over billen, beenligging, stabiliteit, doorzitten, vliegende wissels en galopperen. Trekt je paard je uit het zadel? Voel je je instabiel op je paard? Blijft je instructeur zeggen dat je je hakken uit met drukken of springt je paard bij jou altijd verkeerd aan en bij iemand anders niet? Dan is deze avond voor jou!

Geef je nu op via Saskia@mensenbewustzijn.nl, bel/ app 06-23340786 of ga naar www.facebook.com/paardenbewustzijn/

Veel afwisseling tussen theorie en praktijk

Elke Theorieavond verloopt weer anders. Ik ben flexibel en speel direct in op de vragen van de deelnemers. Het is een avond waarbij alle aspecten en mogelijkheden van deze werkwijze aan bod komen. Er is altijd voor iedereen een eye-opener, zelfs voor ervaren paarden trainers en instructeurs. Je bent welkom, het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring met paarden hebt. En omdat er geen levende paarden bij aanwezig zijn heb je alle tijd je op jezelf te focussen. Theorie avonden starten na de zomervakantie om de week op donderdagavond in Ede of Achterveld. De kosten zijn 20 euro per persoon per avond. Er is uiteraard koffie, thee en koekjes.

In elk geval komen in theorie en praktijk de volgende onderwerpen aan bod:

  • lichaamstaal en signalen van het paard in de kudde, eigen ruimte
  • verschillende vormen van energie die paarden gebruiken in communicatie
  • de punten (zone’s) op het lichaam van het paard en wat de uitwerking van energie hierop is
  • de onzichtbare lijnen en grenzen van het paard
  • de terugkoppeling van bovenstaande punten: wat is voor mensen van belang in de omgang met het paard
  • het effect van jouw hulpen op het paard