onze eigen dieren

SAM_4124

Onze paarden

Onze paarden leven in twee kleine kudde’s. Zij hebben ieder hun eigen verhaal en ik stel ze graag aan u voor:

Spirit

is heeft een lange reis achter de rug. Ik zag hem in Andalusië, Spanje, en ik was direct verliefd. (en verkocht…) In december 2013 is hij naar de Buitenkans gekomen. Spirit is op dit moment nog hengst, oogt nog erg jong, hij is geboren in 2010. Ik vind het erg leuk om zo’n jong paard op te leiden, hij is super gevoelig en heeft erg veel energie!

Silvie

is een zeer sensibele KWPN merrie, en is de duidelijke leidster van haar kudde.
Op een zachte manier, met kleine, bijna niet zichtbare signalen zet zij alle paarden
naar haar ‘hand’. Zij kreeg, voordat zij bij ons kwam, eerst twee veulens en werd dus pas later beleerd. Dit was zeker niet gemakkelijk…. Inmiddels is zij een (h)eerlijk paard om mee te werken, haar gevoeligheid is een voordeel voor mensen die veel willen leren over zichzelf! Voor de liefhebbers haar stamboom; ze is een stermerrie met Flemming als vader en de vader van haar moeder is Nabuur. Zij is pittig aan de maat, zo’n 1.75 hoog en geboren in 1999. Overleden op 23 april 2017

spiritSilvie

Marvik

is een kanjer van een Fjordenruin met een gouden karakter. De favoriet van veel van mijn leerlingen! Hij is geboren in 1992 en bij hem hoort een ontroerend verhaal. Toen ik met onze zorgboerderij begon, was ik op zoek naar een betrouwbaar paard. Bij toeval hoorde ik op een fjordenstal in Vogelenzang:’ik heb nog ergens een telefoonnummer,van één die ooit hier gefokt is’. Ik kreeg een vodje in mijn handen gedrukt; ‘Marvik’, tel 06- Marvik, mijn hart begon sneller te kloppen.Jaren geleden had ik een Fjord met die naam leren kennen. Bij zijn jonge eigenaresse, Inge, was ernstig ziek. Omdat het niet meer verantwoord was om te rijden, heb ik haar geholpen om te gaan mennen. Wat een fijn, nog jong en gevoelig beestje was Marvik!
Inge heeft nog een jaar van hem mogen genieten. Het beeld van Marvik, die Inge naar haar laatste rustplaats bracht, staat me nog altijd voor ogen. ‘Het zou toch niet waar zijn’…..De man zei terloops, ach, een Noorse naam. Die hoor je veel. Op mijn telefoontje en mijn uitleg van mijn werk was het antwoord duidelijk.’Dat zou ik niet doen, dit is best een lomperik’. Na even verder vragen ging ik toch maar even kijken. Wat een toeval! Het was DE Marvik! Ik was verkocht en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Een paar jaar later hadden we een vacature voor een begeleidster. Uit veel reacties had ik Mieke uitgenodigd voor een gesprek. In de stal werd Mieke geraakt door een naambordje op een stal: Marvik. Het lieve paard van haar dierbare overleden zusje…….Opnieuw geen twijfel mogelijk, Mieke hoorde op de Buitenkans! Helaas hebben we op 8 september 2017 afscheid moeten nemen van Marvik. Rust zacht lieve vriend.

Marvik
Marv

Annar

Annar is geboren in 1991 en is een schat van een Ijslander, waar veel deelnemers zonder zadel op wegrijden. Jaren geleden had ik deze merrie en haar bazin een stapje op weg geholpen. Toen wij de zorgboerderij starten, bleek dat de dochter van deze leuke vrouw één van de eerste deelnemers zou worden. Zo bleef ik op de hoogte van de ondeugende ‘streken’van Annar. Na enige tijd, waarin haar bazin besefte dat Annar eigenlijk de gejaagdheid en drukte spiegelde, kwam Annar op de Buitenkans. Toen kwam de rustige aard van Annar weer boven en zij werkt met veel plezier.

Annar

Harvey

Een kleine heer, zo kun je hem wel noemen. Een Dartmoorheer wel te verstaan, geboren in 1997. Hij is galant naar alle paarden en evengoed wel de baas. Hij is verliefd op Moonshine, dat is zijn grote vriendin. Harvey steelt ieders hart en kan heel parmantig lopen. Met onze jongere deelnemers is hij super voorzichtig, en met paarden fluisteren daagt hij iedereen uit het precies goed te doen. Zijn grootste vriend is Twinkel, samen delen ze een grote stal.

Twinkeltje

Twinkeltje zijn naam zegt het al, hij twinkelt van ondeugendheid! Vooral naar de paarden, hij daagt het liefste alle grote paarden uit voor een spel. Daarnaast is hij favoriet bij onze jonge deelnemers, want hij is super lief. Droomt helemaal weg bij het borstelen, vind zichzelf de knapste van allemaal met Vlechtjes in manen en staart. Alles vind Twinkeltje goed zolang je hem met respect behandeld. Hij is geboren in 1995 en hij is in 2000 bij mij gekomen toen zijn oude bazinnetje niet meer voor hem kon zorgen.

HarveyEnTwinkeltje

Domino

Domino is een prachtige valkkleurige Connemara ruin. Hij houdt van springen en dressuur. Na een bliksem carrière in de sport kreeg zijn bazin een groeispurt en stroomde door naar grotere paarden. Omdat Domino op de Buitenkans zo’n fijn plekje had, mocht hij gewoon blijven. Wat een cadeau, hij heeft nu het grootste plezier in het werken met de deelnemers, die al wat verder gevorderd zijn. Op onze stal staan ook een aantal paarden in pension. Soms zijn dit paarden die een rustige omgeving of even extra begeleiding nodig hebben. Of willen hun baasjes leren om door de Irwin methode toe te passen hun band met het paard versterken. Hieronder stellen hun baasjes hen voor;

Domino

Moonshine

Moonshine is de merrie van Brenda en is geboren in 1994. Tot haar 17de jaar was zij manegepaard. Omdat zij daar vaak kreupel liep, wilden de eigenaren van de manege haar afschrijven en hier was Brenda het gelukkig niet mee eens! Zij heeft samen met haar man Niels deze KWPN merrie een nieuwe kans gegeven! Op de manege leerde Brenda Marjoleine van den Berg kennen. Zij liet Brenda kennis maken met de Irwin methode en gaf de raad om Moonshine naar de Buitenkans te laten verhuizen. Moonshine kwam bij ons op stal en was vanaf dag één vrienden met de andere paarden, vooral Harvey is haar favoriet. Moonshine is een echte merrie, het eigenzinnige karakter maakt haar juist zo leuk! Werken met haar is een uitdaging. Verandering van omgeving heeft haar goed gedaan. Ze begint weer echt paard te worden en zit zichtbaar beter in haar vel.

 moonshine

Vroukje

Fries

Ayla

Leo en Saartje

Zijn wel geen paarden, maar behoren wel tot de viervoeters. Eigenwijs en eigenzinnig zoals ezels behoren te zijn. Zij zoeken zelf de leerlingen uit met wie ze willen werken. En dat zijn dan ook perfecte combinaties. Zij wonen op onze boerderij en komen vanaf de ZOE, stichting opvang ezels. Na een periode, waarbij vooral Saartje opnieuw aan mensen moest wennen, voelen zij zich helemaal op hun gemak. En je gelooft het op niet: maar Leo is sneller dan al onze pony’s!

LeoEnSaartje

DSCN1130-1024x770

nieuw-1024x711

grap-1024x685

nieuwe-naam2-1024x682
Paarden die door ons getraind worden Bewust Zijn Zorgboerderij de Buitenkans Bed & Breakfast Onze eigen dieren

klik op de foto’s voor volgende pagina’s. Je kunt ook de onderbalk of de zoekmachine
gebruiken.