Zorgboerderij en Bed& Breakfast De Buitenkans

Zorgboerderij

In 2005 zijn Erica en Ton van Leeuwen een zorgboerderij begonnen. Op een prachtig plekje in Bakkum Noord, aan de duinrand vonden zij hun “”Buitenkans”. Er werd een half jaar aan alle kanten verbouwd en opgeknapt, en het resultaat mag er zijn.
De Buitenkans is zorgboerderij met een kleinschalige paardenhouderij. Wij werken met een vast team van enthousiaste begeleiders om onze deelnemers, voornamelijk jonge mensen met een verstandelijke beperking (waaronder veel deelnemers met autisme) uit te dagen zich verder te ontwikkelen. Natuurlijk spelen hierbij de omgang en de verzorging van onze dieren een grote rol. Wij werken samen als een team, waarbij ieder zijn of haar kwaliteiten inzet. Voor de pauzes en kooklessen hebben we een gezellige kantine. Ook werken onze deelnemers in het atelier en in de muziekruimte en verbouwen we onze eigen biologische groenten in een kleine moestuin.
Wij hebben één hectare weiland en onze stallen zijn zeer ruim. De paarden staan het hele jaar rond overdag buiten, afgewisseld in de paddocks of op het weiland. Elke avond gaan zij naar binnen. We hebben elf grote stallen, van 3,00 x 4,50, 4,5 x 6,00, 3,00 x 9,00 en 8,00 x 8,00.Naast de paarden hebben wij ook twee varkentjes, kippen, konijnen, cavia’s, parkieten en twee ezels.

Appartement /Bed en Breakfast

In 2013 zijn wij van start gegaan met de bed en Breakfast. De ruimte boven de kantine is prachtig verbouwd tot een heerlijk appartement. Hier kunnen mensen zorgeloos van hun vakantie genieten. Natuurlijk kun je hier ook verblijven als je een cursus bij ons wilt volgen. Het appartement heeft een grote woonkamer met open haard, TV en CD speler. Er is een grote slaapkamer met 2 boxspring bedden, met hier aangrenzend een badkamer. De badkamer heeft een dubbele wasbak, een douche en een ligbad. Daarnaast is er nog een kleine slaapkamer. Deze kamer heeft ondanks zijn geringe afmeting wel alles wat er nodig is: een wastafel, een douchecabine, een bergkast en er staan 2 boxspring bedden.Er is een ruime kitchenette, met koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat en koken is mogelijk in de kantine beneden.
Voor deelnemers aan cursussen of lesblokken gelden speciale arrangement prijzen. Er is ook een mogelijkheid om je paard mee te nemen. Een ruime stal en paddock en weiland is beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden!

klik hier voor de website van de B&B en hier voor de verouderde website van De Buitenkans

DSCN1130-1024x770 nieuw-1024x711 grap-1024x685 nieuwe-naam2-1024x682
Paarden die door ons
getraind worden
Bewust Zijn Zorgboerderij de Buitenkans
Bed & Breakfast
Onze eigen dieren

klik op de foto’s voor volgende pagina’s. Je kunt ook de onderbalk of de zoekmachine gebruiken.