Bewust ZIJN

,

Walk your talk

Het paard is alert op wat wij voelen, denken en doen. Het paard geeft ons een spiegel. Ook jouw overtuigingen zijn van invloed op de manier hoe je paard reageert. Je bent wat je doet.

Van denken, naar voelen, naar Zijn

Je raakt nooit uitgeleerd, zelfs niet als je al jaren met paarden werkt. Je ontdekt steeds meer op een subtieler niveau. Alle oefeningen, zowel op de grond als op het paard, maken je bewust van wat er in je leeft.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij gebruiken technieken en inzichten vanuit Centered Riding, de Irwin methode, Rebalancing en Avatar.

Zelf in balans komen

Als jouw lichaamshouding verandert, kunnen er (oude) emoties die opgeslagen waren in je lichaam losgelaten worden. Alle ervaringen en overtuigingen hebben een effect op je lichaam, daarin berg je ze op. Zo span je vaak onbewust bepaalde spieren aan. Ook aan je ademhaling kun je het merken, je gaat misschien minder of sneller ademhalen. Deze processen brengen het lichaam uit zijn natuurlijke evenwicht en kosten veel energie. Wij willen je graag begeleiden bij het herstel van je natuurlijke evenwicht en bij het ontdekken en ontwikkelen van je innerlijke kracht!

Een gezamenlijk doel voor jouw en je paard

nadat jij samen met je paard de trainings fase hebben doorlopen, dus geleerd hebben te communiceren, start de scholingsfase. Het paard is nu vrijwillig volledig gericht op de signalen van de ruiter, longeur of menner en is bereid elke aanwijzing onmiddellijk op te volgen. De beloning voor beide partijen is groot, het brengt voor beiden:

Levendigheid en Vrijheid en authenticiteit van paard en mens!

Tijdens onze lessen leer je:

  • Kijken en aanvoelen: Om het vertrouwen van het paard te verkrijgen het van essentieel belang om ook de kleinste signalen van een paard te herkennen. Dan ervaart het paard dat jij ervoor zorgt dat het steeds ontspannen en in balans gehouden kan worden.
  • Alles over lichaamsbewustzijn: Voor paarden heeft elke beweging betekenis. Mensen geven voortdurend signalen af, waarvan vele voor paarden verwarrend zijn. Door op, maar zeker ook naast en rond het paard meer te letten op deze signalen, wordt jij voor het paard een betrouwbaarder en begrijpelijker mens.
  • Reageren: Het zou prettig zijn als alles altijd in één keer goed zou gaan, maar meestal gebeurt dat niet. Daarom is het belangrijk om te leren reageren op zaken die beter kunnen. Door steeds sneller te reageren op ook de kleinste signalen van paard, voorkom je grotere miscommunicatie.
  • Inzicht te krijgen in de logica van de hulpen. De hulpen die je met de juiste timing leert geven brengen het paard naar ontspanning. Omdat jij de hulpen goed kunt toepassen, krijg je het vertrouwen van het paard en ontstaat er een fijne samenwerking.
  • Uitgelijnd en in balans te zitten, te rijden vanuit je middelpunt waardoor je het paard kunt helpen recht te richten
  • Bewust adem te halen, dan ervaar je hoeveel kracht er met minimale spierspanning in je huist. Door de technieken en inzichten vanuit Centered Riding, de Irwin methode en Rebalancing leer je uitgebalanceerd en in evenwicht bewegen en rijden waardoor hele lichte hulpen al een groot effect hebben.
  • Bewust te worden van jouw gedachten en gevoelens. Van jouw werkelijke Zijn. Wat niet alleen een verandering bij je paard teweegbrengt, maar ook je communicatie en relaties met de mensen om je heen positief verandert!

 

DSCN1130-1024x770 nieuw-1024x711 grap-1024x685 nieuwe-naam2-1024x682
Paarden die door ons
getraind worden
Bewust Zijn Onze eigen dieren

klik op de foto’s voor volgende pagina’s. Je kunt ook de onderbalk of de zoekmachine gebruiken.