Ons aanbod

Algemene informatie

De trainers van Paard En Bewust Zijn bieden verschillende soorten begeleiding aan:

  • basiscursus
  • lesblokken
  • individuele of duolessen lessen

Wij werken bij voorkeur tijdens de basiscursus en de lesblokken met een aantal deelnemers tegelijk. Samen weten we meer en ieders zienswijze is weer anders. In een groepje worden meestal meer vragen gesteld. We herkennen dezelfde leerpunten en oefenen met elkaar. Onze ervaring is, dat cursisten opeens grote sprongen vooruit gaan in hun vaardigheden met bijvoorbeeld longeren of rijden. Of hun angst voor paarden kwijt raken. Na het volgen van een basiscursus/lesblok weet je voldoende van de basis om hiermee zelfstandig aan de slag te gaan.

Basiscursus

De basiscursus omvat een dagdeel of twee avonden en organiseren wij voor een groep cursisten. Tijdens de basiscursus maak je kennis met onze manier van werken. Naast een duidelijke theoretische uitleg kun je in de praktijk al ervaren wat het verschil voor het paard maakt.Hierbij werken wij tijdens de praktijkoefeningen met de paarden die op ons bedrijf staan.

Lesblok

Elk lesblok heeft een thema. We starten altijd met een afstemming op de leerdoelen van de deelnemer(s). Daarna volgt een theoretische onderbouwing van de hulpen die voor dat lesblok belangrijk zijn.Op deze manier leer je stap voor stap een hulp je helemaal eigen te maken. Het is mogelijk om bij een lesblok je eigen paard mee te nemen.

Individuele of duolessen

Natuurlijk ben je welkom om bij ons verder individuele of duo-lessen te nemen en om onder onze leiding verder te oefenen.
Wil je meer weten over de inhoud en de prijzen van de basiscursus en lesblokken? Klik dan op de volgende pagina’s.

theorie-1024x683erica 925Je ervaart het verschil tussen re-ageren en voorkomen

Reactie van een deelnemer: Mijn paard deed altijd zijn hoofd hoog in de lucht als ik een halster of hoofdstel aan wilde doen. Eigenlijk wist ik niet beter, je raakt eraan gewend, dat hoorde gewoon bij Dominant. Alleen is hij wel 1.79…. Waarom heeft niemand mij eerder verteld dat alle paarden een ‘buigknopje’hebben? En dat ik uit de no-go zone moet blijven met mijn energie? Nadat ik het geoefend had bij Silvie, de grote merrie van Erica dacht ik nog:’dat moet ik bij Dominant nog maar zien’. Maar vanaf het eerste moment dat ik bewust ben van mijn lichaamshouding, is het ook voor mijn paard totaal geen probleem meer!Tessa

SAM_0298 SAM_0244 anders uitgesneden SAM_014248
Algemene informatie Basiscursus Lesblokken Individuele en duo lessen
klik op de foto’s voor volgende pagina. Je kunt ook de onderbalk of de zoekmachine gebruiken.