Werkwijze: Kijk, luister en voel

eerst zelf een hulp ervaren

de kracht van onze lessen

Paarden leven vanuit hun gevoel. Onze manier van lesgeven sluit hierop aan. Vaak vertellen instructeurs wat je moet doen. Met een beetje geluk wordt je verteld waarom deze hulp nodig is. Alleen: hoe je precies de hulp uitvoert, ja, daaraan ontbreekt het nog wel eens. De naam hulp zegt het al, het is bedoeld om het paard te helpen. Bij Paard En Bewust Zijn leggen we daarom veel nadruk op het goed begrijpen en het goed uitvoeren van de hulpen.

Voel eerst zelf de uitwerking van een hulp. Ervaar dat kleine hulpen met de juiste timing groots kunnen zijn!

Dat aspect maakt onze lessen bijzonder en is onze grote kracht. Hierbij gebruiken we allerlei technieken en veel humor. Wat ervoor zorgt dat onze uitleg je lang bijblijft.

Als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt

Je gaat de reacties van je paard veel beter begrijpen. We oefenen eerst met elkaar, nog zonder de paarden. Je krijgt alle tijd die nodig is om te leren. Fouten maken mag. Je ontdekt vanuit verschillende posities (als paard en als leider) wat werkt en wat niet werkt.Nadat je zelf een goed gegeven hulp aan den lijve hebt ervaren is de basis gelegd om dit gevoel te herkennen als je met het paard werkt.

Logisch en begrijpelijk voor het paard

Deze methode is ontwikkeld vanuit de leefwijze en gevoels- en denkwereld van het paard. Wij leren je handelen vanuit het gezichtspunt van het paard. Jij benadert het paard dus niet, zoals in veel andere methodes zoals een roofdier, maar met het bewustzijn van het vluchtdier. Op deze manier herkent het paard de eigen strategie in jouw houding. Op deze wijze kun je dus de betrouwbare leiderspositie innemen. Als jullie dezelfde taal spreken wordt communiceren een stuk gemakkelijker en kun je problemen voorkomen!

handen-1024x768

Reactie van een cursist: onvoorstelbaar, dat zo’n klein verschil in de houding van je handen zo duidelijk voelbaar is! Ik speelde altijd zachtjes met mijn vingers als ik een halve ophouding moest maken.Nu weet ik hoe mijn ‘spelen’ voelt….. Wat een eye-opener! Ik begrijp nu waarom mijn paard achter de teugel gaat lopen. Nu ik weet hoe ik mijn lijf kan gebruiken in plaats van mijn handen, ga ik dit zeker toepassen. Super, dank jullie wel voor dit inzicht!

 bw_DSC21283 SAM_0019-1024x680 P10100802 SAM_0018a
Kijk, luister en voel De Irwin methode Paardentaal= lichaamstaal Training voor scholing
klik op de foto’s voor volgende pagina’s. Je kunt ook de onderbalk of de zoekmachine gebruiken.