onze uitgangspunten

optie-2-Custom

LIEFDE & RESPECT

voor paard en mens zijn de basis van onze werkwijze. Wil jij je band met het paard versterken en durf je hierbij naar jezelf te kijken? Dan willen wij samen met jou op onderzoek uit gaan.

We kijken naar de interactie tussen jou en je paard. Wat gaat goed en waar kan het beter? Een paard is gewend om te reageren op veranderingen in de lichaamshouding en spierspanning van andere paarden. Vanuit deze ervaringen probeert het paard ook jou houding te “lezen”. Wij kunnen je helpen je bewust te worden van je lichaamstaal. De eerste stap is te ervaren en bewust te worden van hetgeen je nu doet. Hoe geef jij jouw hulpen, dus datgene wat jij verlangt, aan je paard ? En is deze communicatie vanuit het paard gezien effectief? Wij laten je ervaren hoe je je lichaam kunt inzetten om je vraag aan je paard begrijpelijk, respectvol en duidelijk te stellen.

Wij staan open voor ieders gezichtspunt

Wellicht volg je al een andere methode of werkwijze. Wij kijken zoveel mogelijk naar overeenkomsten binnen verschillende trainingswijzen. We kijken hierbij vooral hoe je paard reageert. Hierbij werken wij naar jouw voorkeur met bit, bitloos, zadel of barebackpad als dit voor je paard behulpzaam is.

Veiligheid

Veiligheid en wederzijds respect voor grenzen zijn voor ons belangrijk. Wij geloven dat alles in verbinding staat met elkaar. Een paard let altijd op de leider van de kudde, omdat deze voor veiligheid zorgt. Ook jij kunt deze rol voor je paard vervullen! Vaak denken mensen bij het woord ‘leider’ aan ‘macht’. Wij gaan voor een heel ander uitgangspunt, namelijk:

Leiderschap vanuit kracht

Bij Paard En Bewust Zijn ervaar je in je Kracht te staan. Bewust worden van je eigen lichaam en de hulpen die je geeft is een prima manier om in het hier en nu te blijven. Vanuit groeiend BEWUST ZIJN, door dienstbaar te zijn aan ander ontstaat vanzelf verbondenheid en leiderschap.

Een paard kan alleen iets leren als het zich veilig voelt

Bij het bepalen van je leerdoel, of waar jij aan wilt werken, is het paard waarmee je werkt altijd ons uitgangspunt. Training voor scholing is een begrip vanuit de opleiding bij Chris Irwin. Je start met de mogelijkheden die het paard je aanbied. In deze trainingsmethode zijn jouw hulpen afgestemd op wat het paard nodig heeft.

Als jij verandert, verandert je paard

Bij Paard en Bewust Zijn laten wij je ervaren, hoe paarden in korte tijd veranderen. Niet alleen in gedrag, maar vooral ook in de manier van bewegen. Op de volgende pagina’s lees je wat ons programma toevoegt aan andere methodes en wat de lessen van Paard en Bewust Zijn zo bijzonder maakt!

SAM_8464.21-1024x680 SAM_8580-1024x768 opnieuw-1024x678 SAM_8543.3-1024x681
Welkom Wij stellen ons voor doelgroepen onze uitgangspunten

klik op de foto’s voor volgende pagina’s. Je kunt ook de onderbalk of de zoekmachine gebruiken.